Εργατικό Κέντρο Βόλου – προτάσεις της Εργατικής Αυτονομίας για την Πρωτομαγιά

Εργατικό Κέντρο Βόλου – προτάσεις της Εργατικής Αυτονομίας για την Πρωτομαγιά

Το παρακάτω κείμενο κατατέθηκε από την Εργατική Αυτονομία (συνδικαλιστική παράταξη στην οποία συμμετέχουν και μέλη της ΕΑΣ) στη συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Βόλου τη Δευτέρα 24 Απριλίου.Πρόταση στο ΔΣ του ΕΚΒ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Βόλος, 24/4/2017

Το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να τιμά την Πρωτομαγιά σαν την παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Η Πρωτομαγιά πρέπει να πάψει να είναι ένα «επετειακό μνημόσυνο». Τιμάμε τους εργατικούς αγώνες του παρελθόντος όταν αγωνιζόμαστε πραγματικά για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης σήμερα.

Σε όλη την ιστορία τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Το εργατικό κίνημα πέτυχε νίκες μόνον όταν πάλεψε ενωμένα και αποφασιστικά χωρίς να υποτάσσεται στους «μονόδρομους» του κεφαλαίου.

Τα χρόνια της κρίσης το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και οι δανειστές έχουν εξαπολύσει έναν ανελέητο ταξικό πόλεμο απέναντι στις κατακτήσεις και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και του λαού. Η επικείμενη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης θα φέρει νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα πάνω σε όσα ήδη εφαρμόζονται.  

Για να μπει φρένο σε αυτή την επίθεση και για να αντεπιτεθεί το εργατικό κίνημα υπάρχουν δυο όροι. Πρώτον, απαιτείται γραμμή ταξικής σύγκρουσης και όχι ταξικών συμβιβασμών. Γραμμή που θα απορρίπτει τους δήθεν μονόδρομους, δηλαδή τους εκβιασμούς των μνημονίων. Δεύτερον, χρειάζεται ενότητα και σχέδιο πάλης με στόχο τη νίκη και όχι την εκτόνωση.  

Σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε έναν ενιαίο ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ενταγμένο σε ένα πλαίσιο κινητοποιήσεων που πρέπει να έχουν συνέχεια και ένα πλαίσιο αιτημάτων που να αφορά τα σύγχρονα προβλήματα κι ανάγκες.

Παλεύουμε για:

·        Να μην περάσει κανένα νέο αντεργατικό-αντιλαϊκό μέτρο στο όνομα των μνημονίων, της ΕΕ κοκ. Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί αντιλαϊκοί νόμοι που έχουν ήδη περάσει.
·        Να μπει τέλος στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας που εξαπλώνονται ραγδαία. Όχι στους μισθούς πείνας, όχι στον εργασιακό μεσαίωνα της ευέλικτης κι επισφαλούς εργασίας.  
·        Μόνιμες και σταθερές συνθήκες δουλειάς με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους. Μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση μισθών για να μειωθεί η ανεργία (6ωρο, πενθήμερο).
·        Να μπει τέλος στον ψευτο-μονόδρομο των μνημονίων και της ΕΕ του κεφαλαίου. Παύση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των συγκεντροποιημένων μέσων παραγωγής και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας κάτω από το δημοκρατικό έλεγχο και διαχείριση των εργαζομένων και της κοινωνίας.
·        Να μπει τέλος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων όπου γης.

Εργατική Αυτονομία – ανεξάρτητο συνδικαλιστικό σχήμα
Εργατικό Κέντρο Βόλου – προτάσεις της Εργατικής Αυτονομίας για την Πρωτομαγιά Εργατικό Κέντρο Βόλου – προτάσεις της Εργατικής Αυτονομίας για την Πρωτομαγιά Reviewed by Nikos on 26.4.17 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.