Πετυχημένη η πρώτη πολιτική εκδήλωση της ΕΑΣ

δελτίο τύπου της Ενωτικής Αριστερής Συνεργασίας Μαγνησίας

Βόλος, 13/5/2015

Πετυχημένη η πρώτη πολιτική εκδήλωση της ΕΑΣ

Πολύ ελπιδοφόρα αρχή αποτέλεσε για την ΕΑΣ η πρώτη της πολιτική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την περασμένη Δευτέρα (11/5) με θέμα «Χρέος και Ευρώ. Πως απαντάμε στους εκβιασμούς;». Περισσότεροι από 120 άνθρωποι πέρασαν από την αίθουσα για να ακούσουν τις εισηγήσεις των ομιλητών (δείτε εδώ τα βίντεο https://www.youtube.com/playlist?list=PLJQOtZYzRl6rnxTDcsrV3sWaJQsthL4NM) αλλά και για να πάρουν μέρος στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε. Πρέπει να πούμε βέβαια ότι για τεχνικούς λόγους η σύνδεση με τον Στ. Κουβελάκη δεν κατέστη εφικτή, ευελπιστούμε όμως να ακούσουμε τις απόψεις του σύντομα, με κάποια άλλη αφορμή.

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι στο ακροατήριο βρέθηκαν όχι μόνο πολλά στελέχη από διαφορετικούς χώρους της Αριστεράς, αλλά και πάρα πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές, άνθρωποι της βάσης της Αριστεράς και των κινημάτων. Αυτό δείχνει την αυξημένη πολιτικοποίηση και την αναζήτηση πολιτικών απαντήσεων στα μεγάλα κεντρικά ερωτήματα της περιόδου από όλο και μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Επιπλέον, αντανακλά την απαίτηση του κόσμου για πραγματικό διάλογο, συντροφική αντιπαράθεση απόψεων αλλά και συνεργασία ανάμεσα σε διαφορετικές δυνάμεις της Αριστεράς.
Θεωρούμε επίσης ότι η εκδήλωση έδειξε για άλλη μια φορά ότι όλο και μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας είναι ανοιχτά σε ριζοσπαστικές επιλογές – όπως η προοπτική σύγκρουσης και ρήξης με τους δανειστές και την οικονομική ολιγαρχία – εφόσον αυτές περιγράφουν με σαφήνεια έναν φιλολαϊκό δρόμο πραγματικής διεξόδου από την συνεχιζόμενη κρίση. 

Η προσπάθεια του κατεστημένου να καλλιεργήσει τον φόβο και να τρομοκρατήσει την κοινωνία δεν θα έχουν καμία τύχη εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ και η υπόλοιπη Αριστερά μπούνε μπροστά στη μάχη. Οι συνθήκες είναι απολύτως ώριμες ώστε ριζοσπαστικές προτάσεις όπως η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η έξοδος από το ευρώ, η μετατροπή του δημοσίου στην ατμομηχανή της ανάπτυξης, ο έλεγχος της οικονομίας από την κοινωνία, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός κοκ, να αποκτήσουν ξανά μαζική υποστήριξη.

Ένα δεύτερο στοιχείο που αναδείχτηκε από την εκδήλωση ήταν η διάχυτη ανησυχία απέναντι στον κίνδυνο να υποχωρήσει η κυβέρνηση στις καταστροφικές για την κοινωνία μας απαιτήσεις των δανειστών. Οι διαρκείς υποχωρήσεις σε ότι αφορά τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ (όπως το παράδειγμα των Σκουριών, το οποίο αναφέρθηκε επανειλημμένα, του ΟΛΠ και γενικά των ιδιωτικοποιήσεων, κλπ) – προκαλούν μεγάλη ανησυχία στη βάση της κοινωνίας. Την ίδια ώρα βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συνεχίζει και στηρίζει την κυβέρνηση σαν την καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή.


Με βάση αυτά τα συμπεράσματα σχεδιάζουμε και προχωράμε στα επόμενα βήματα της παρέμβασής μας. 
Πετυχημένη η πρώτη πολιτική εκδήλωση της ΕΑΣ Πετυχημένη η πρώτη πολιτική εκδήλωση της ΕΑΣ Reviewed by Nikos on 13.5.15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.